Forma-1

Hamilton bepöccent a futam alatt

lewis hamilton (lewis hamilton)
lewis hamilton (lewis hamilton)

A Mercedes brit pilótája a jelek szerint nehezen viselte, hogy „csak” második lett.

Ahogyan arról írtunk, Sebastian Vettel nyerte meg a Forma-1 Malajziai Nagydíját vasárnap. A címvédő Lewis Hamiltont másodikként intette le a kockás zászló, a brit versenyző azonban egyáltalán nem volt elégedett, a Tekegraph cikke szerint a futam közbeni rádióbeszélgetéseiből lehetett érezni, hogy ingerült.

Először kifogásolta az egyik abroncs kiválasztását, majd az zavarta meg, hogy véletlenül bekapcsolva maradt a rádió és hallotta, amint a csapat vezetői diskurálnak.

„Volt egy kis beszélgetés, Paddy Lowe pedig rossz gombot nyomott meg, így mindent hallottam. Egy újabb lehetséges kiállásról beszéltek, miközben én úgy tudtam, hogy már túl voltam az utolsón, ez pedig megzavart” – mondta később Hamilton a Telegraphnak.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A hajrában aztán a fülére szóltak, hogy öt körön belül utolérheti az élen álló Vettelt, mire Hamilton dühösen csak annyit válaszolt versenymérnökének: „Nem beszélj hozzám a kanyarokban! Majdnem lementem a pályáról!”

A Mercedesnél egyébként mindenki csalódottan vette tudomásul, hogy hosszú idő után először nem sok esélyük volt a győzelem megszerzésére.

„Kissé aggasztó a helyzet. A Ferrari nyerte a futamot, nem pedig mi veszítettük el. Ha az utóbbit állítanánk, az nem lenne korrekt. Utólag persze könnyű okosnak lenni” – mondta Toto Wolff.

Az istállónak most két hét áll rendelkezésére a sebek nyalogatására, a jövő hétvégén rendezik ugyanis a Kínai Nagydíjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik