Forma-1

“Gusztustalan”, amit az egyik F1-es csapat csinál

Manor Marussia (manor marussia, )
Manor Marussia (manor marussia, )

A Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone már bánja, hogy hagyta versenyezni a Manor csapatát. A száguldó cirkusz első embere egyenesen gusztustalannak nevezte azt, amit a brit csapat csinál.

Azok után, hogy a Manor Ausztráliában elindulni sem tudott, a hétvégén még a célba is beért a brit istálló egyik autója. Bernie Ecclestone azonban továbbra sem tud megbékélni a kiscsapattal.

Justin King (a Manor elnöke – a szerk.) egy zseniális üzletember. Tudta, hogy a dolgok így fognak megtörténni. Hogy őszinte legyek, átkozottul gusztustalan, amit csinált. Semmijük sem volt meg Ausztráliában, amely ahhoz kellett volna, hogy a pályára menjenek” – nyilatkozta Ecclestone a The Independentnek.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az F1 feje tehát azt állítja, hogy a brit csapatnál előre tudták, hogy az autóik nem tudnak majd elindulni Ausztráliában, csupán a Marussia tavalyi pontszerzése révén járó 50 millió dollár jogdíj miatt utaztak el Melbourne-be.

Ecclestone interjúja végén keményen nekiment az istállónak, amikor azt mondta, hogy már bánja, hogy nem szakította meg velük a tárgyalásokat, amikor módjában állt volna.

Meg kellett volna szakítanunk velük a kapcsolatot, amint kiderült, hogy fizetésképtelenek. A probléma az, hogy felügyelet alá kerültek, amikor pedig sikerül kikerülniük onnan, úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna. Én még nem hallottam ennyire őrült dolgot, de így van.

Roberto Merhi a Manorral végül tényleg célba ért Malajziában, de három kört hátrányt szedett össze a győztes Sebastian Vettel mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik