Forma-1

Vettel: Nem lehetetlen legyőzni a Mercedest

sebastian vettel (sebastian vettel)
sebastian vettel (sebastian vettel)

Sebastian Vettel szerint idei autója jobb, mint a tavalyi volt. A német pilóta tisztában van vele, hogy jelentős a hátrányuk a Mercedesszel szemben, ám ezt nem tartja ledolgozhatatlannak.

Bizakodóan nyilatkozott a jövővel kapcsolatban Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája a csapat motorhome-jában tartott sajtótájékoztatón. A német pilóta azonban azt egyelőre még nem tudja, hogy mikor érhetik utol a Merciket.

Természetesen örültem, amikor az idei autómat jobbnak éreztem, mint a tavalyit. Úgy vélem, hogy a különbségnek a hátsó gumik változásához is lehet köze. Jó látni, hogy a Ferrari az első pillanattól fogva jobban működik. Tudjuk, hogy még fejlődnünk kell, de jelen pillanatban örülök annak, amilyennek érzem a kocsit” – idézi a pilótát a Speedweek.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Vettel szerint a mezőny hamarosan összesűrűsödik, de a Ferrari addig sem ül a babérjain és a Mercedes szintjére szeretne kerülni.

Valószínűleg Malajziában is a Williams lesz a legfőbb ellenfelünk, de csak idő kérdése és a Red Bull is fel fog zárkózni. A Mercedes egyelőre mindenkinél előrébb tart, ám nem ledolgozhatatlan az előnyük. Remek autót építettek erre a szezonra, amit nehéz lesz legyőzni, de nem lehetetlen.

Miután kivették a versenynaptárból a Német Nagydíjat, Sebastian Vettel elveszítette a hazai pálya előnyét, igaz a pilóta emiatt nem esett kétségbe.

Elszomorít, hogy nem lesz verseny a hazámban, ugyanakkor izgatott vagyok az Olasz Nagydíj miatt. A Ferrari versenyzőjeként kiváltképp különleges lesz az a futam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik