Forma-1

Mick Schumacher kavicságyban landolt

Mick Schumacher (mick schumacher, )
Mick Schumacher (mick schumacher, )

A hétszeres világbajnok fia 160 kilométeres sebességgel sodródott ki a hétvégén, a Lausitzringen.

Március elején számoltunk be róla, hogy Michael Schumacher fia épp azt az utat járja, mint a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon a Forma-1-ben debütáló Max Verstappen. A Formula-4-es van Amersfoort Racing versenyzőja lett Mick és a hétvégén már részt is vehetett az április 24-26-án kezdődő idény első hivatalos tesztelésén. 

 Mick Schumacher és fekete-sárga autójában
Forrsá: twitter.com 

A 15 éves versenyző a Lausitzringen ülhetett be versenygépébe. Az istálló tulajdonosa úgy fogalmazott, nincsenek magas elvárásaik Mickkel szemben, aki egy aranyos, kedves srác és sokat kell még fejlődnie.

Nos, ezt az első tesztnapon be is bizonyította, hiszen egy neon színű, német zászlóval díszített sisakban, 25-ös rajtszámú fekete autójával, 160 km/h-s sebességgel sodródott ki egy kanyart követően és landolt a kavicságyban.

Baja szerencsére sem neki, sem pedig autójának nem lett, hiszen egy-egy ilyen teszten mindennaposak az ilyen esetek. A Mercedes sportprogramjának korábbi vezére, Norbert Haug is kitért minderre. Kiemelte, bár Mick Schumacher remek eredményeket ért el gokarttal a német bajnokságban és a világbajnokságon is, de az átállás a Formula-4-be senkinek sem egyszerű feladat, különösen úgy, hogy ekkora médiaérdeklődés övezi minden megmozdulását. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik