Forma-1

Nagy a baj a Red Bullnál

red bull racing (red bull racing)
red bull racing (red bull racing)

Adrian Newey, a Red Bull tervezője nem látja a fényt az alagút végén.

A melbourne-i szezonnyitó futamon nem termett túl sok babér a Red Bullnak, hiszen Daniel Ricciardo a hatodik helyen ért célba, Danyil Kvyat pedig váltóhiba miatt el sem tudott indulni.

Ricciardo ráadásul körhátrányban fejezte be a versenyt, közel két percet kapott a futamgyőztes Lewis Hamiltontól. Az már a szezon előtti tesztek során is látszott, hogy a Red Bullnál nem a vb-címért harcol a két pilóta, jelenleg ugyanis csak a középmezőnyben van a helye az istállónak, a Ferrari és a Williams mögött.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Ez többnyire a Renault-motor hibáinak és gyengeségének köszönhető, bár a szezon közben épp a franciák tesztelhetik és fejleszthetik a legtöbbet, így még van remény, csak nem túl sok.

Adrian Newey ezzel kapcsolatban elmondta, nagyon nem jó a mostani helyzet, a Renault-motor nem képes felvenni a versenyt a Mercedes és a Ferrari erőforrásaival, ezért nem látja a fényt az alagút végén. Hozzátette, éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy a Red Bull újra konstruktőri és egyéni vb-címért legye csatában.

Azt is elmondta, hogy lóerőben semmit sem javultak tavaly óta, így hiába terveznek jó autót, ha az erőforrás nem képes arra, hogy tegye a dolgát.

Ezzel kapcsolatban már olyan pletykák is felröppentek, hogy a Red Bull fontolgatja, kiszáll a Forma-1-ből, egyrészt azért, mert rettentően sokba kerül a versenyeztetés, másrészt ha nincs eredmény, nincs bevétel sem. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik