Forma-1

Ausztrál Nagydíj: Mercedes-uralom az időmérőn

lewis hamilton (lewis hamilton)
lewis hamilton (lewis hamilton)

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzését, így ő rajtol majd az első helyről a vasárnapi futamon.

A 30 éves versenyzőnek ez pályafutása 39. pole pozíciója, Melbourne-ben pedig immár negyedszer indulhat az élről, ez korábban még senkinek nem sikerült.

Hamilton mellől csapattársa, a német Nico Rosberg rajtolhat majd, a harmadik rajtkockát pedig Felipe Massa, a Williams brazil pilótája szerezte meg.

Az már az időmérőt megelőző, harmadik szabadedzésen is látszott, hogy a Mercedes pilótái mögött a Williams és a Ferrari versenyzői küzdenek majd a 3-6. rajthelyért, Hamilton megnyerte azt a gyakorlást, mögötte sorrendben Sebastian Vettel (Ferrari), Rosberg, Valtteri Bottas (Williams), Massa és Kimi Räikkönen (Ferrari) végzett az első hat helyen.

A kvalifikáció előtt megoldódott Giedo van der Garde és a Sauber istálló vitája, igaz, csak erre a hétvégére. A holland versenyző azt állította, hogy tavalyi szerződése értelmében az idei évre járna neki az egyik pilótaülés, s bár a bíróságok igazat adtak neki, szombaton jelezte, nem áll rajthoz Ausztráliában. A 29 éves van der Garde és a Sauber közötti tárgyalások folytatódnak, de a hétvége hátralévő részében a brazil Felipe Nasr és a svéd Marcus Ericsson ül a svájci csapat autóiban.

Az időmérőn a nehéz pénzügyi helyzetben lévő Manor Marussia nem tudta pályára küldeni az autóit, így 9 istálló 18 pilótája küzdött meg a rajthelyekért.

Az 58 körös Ausztrál Nagydíj vasárnap – magyar idő szerint – 6 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik