Forma-1

F1: két nappal az idényraj előtt változik a pilóták összetétele

Giedo Van Der Garde (Giedo Van Der Garde)
Giedo Van Der Garde (Giedo Van Der Garde)

Ha minden igaz, Giedo Van Der Garde kiszorítja a szerződtetett Felipe Nasrt vagy Marcus Ericssont a Saube volánja mögül. Legalábbis a Melbourne-i bíróság szerint már hétvégén neki kellene vezetnie. Lesz még ebből balhé!

Giedo Van Der Garde, a Sauber csapat menesztett Forma-1-es autóversenyzője már minden bizonnyal kaján vigyorral a fején épp a Sauber mérnökeit hívja mobiltelefonján, miután a számára kedvező ítélettel a zsebében kisétált a melbourne-i legfelsőbb bíróságról.

 Giedo Van Der Garde örül
Fotó: MTI

A holland azért perelte be volt csapatát, mert állítása szerint a Sauber jogsértést követett el, mivel 2014 júliusában versenyzői ülést ígértek neki az idei szezonra. A holland pilóta úgy véli, a Sauber jogsértést követett el menesztésével, és a március 15-i szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon neki kellene beülnie Felipe Nasr vagy Marcus Ericsson helyére.

Namármost, a bíróság Van der Garde javára döntött.

A bíró hangsúlyozta, a döntés nemcsak az Ausztrál Nagydíjra, hanem a teljes idényre szól, de megjegyezte, szükségesnek tartja tudni az FIA véleményét arról, mennyire kockázatos Van der Gardét autóba ültetni úgy, hogy nem tesztelt a szezon előtt.

A csapat természetesen fellebbezett az ítélet ellen, az esetet csütörtökön újratárgyalják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik