Roberto Merhi (roberto merhi, )
Forma-1

A Mercedestől igazolt a Marussia

Will Stevens mellett a spanyol Roberto Merhi vezeti a Manor Marussia csapat autóját a Forma-1-es világbajnokság hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíján.

Az alább található videó tanúsága szerint a 23 éves pilóta nem mentes a jó értelembe vett agressziótól, így egészeb biztosan számíthatunk tőle necces előzési kísérletekre Ausztráliában is. Az istálló tájékoztatása szerint Roberto Merhi opályáját nem mellesleg a Mercedes egyengeti, ugyanis tagja a német autógyár juniorprogramjának. A spanyol tehetség egyelőre az első futamon lesz Will Stevens társa, arról ugyanis még nem született döntés, hogy a folytatásban kivel számolnak.

 Roberto Merhi nagy lehetőséget kapott
Fotó: europress 

Roberto Merhi tavaly a Formula Renault sorozatban a harmadik helyen végzett, s az idei évre is oda szól a szerződése, az a bajnokság azonban csak áprilisban veszi kezdetét, így nincs akadálya melbourne-i szereplésének.

A tavaly csődeljárás alá vont Marussia utódcsapatának szereplése sokáig kétségesnek tűnt, ám két hete a nemzetközi szövetség által kiadott idei csapatlistán már szerepelt, s a múlt héten a kötelező töréstesztet is sikerrel teljesítette. Az istálló a tavalyi Marussia felújított változatával indul majd, autóit Ferrari-motor hajtja. Utóbbi csak azért érdekes, mert mint fentebb említettük, Merhi a Mercedes-Benz Junior Team tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik