Forma-1

F1: perrel lenne F1-pilóta Van Der Garde

Giedo Van Der Garde (Giedo Van Der Garde)
Giedo Van Der Garde (Giedo Van Der Garde)

A Sauber csapat menesztett holland Forma-1-es autóversenyzője per útján szeretne visszaülni az egyik Sauberbe.

Miközben az egész világ a Forma-1 hétvégi ausztráliai idényrajtját várja Giedo Van Der Garde, a Sauber csapat menesztett Forma-1-es autóversenyzője a melbourne-i legfelsőbb bíróság tárgyalótermében ücsörög és perli volt munkáltatóját.

 

A holland pilóta ugyanis azt állítja, hogy a Sauber 2014 júliusában versenyzői ülést ígért neki, szerződött is vele a következő szezonra és mivel nem tartotta meg szavát, ezért úgy véli, a svájci székhelyű istálló jogsértést követett el menesztésével.

Most bírósági úton azt szeretné elérni, hogy március 15-i szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon ő üljön Felipe Nasr vagy Marcus Ericsson helyére. A hétfői tárgyaláson Sauber jogásza védekezésül azt állította, tesztelés nélkül Van der Garde életveszélybe sodorhatja magát és versenyzőtársait. A viktóriai állami bíróság szerdán délelőtt tíz órakor hirdet ítéletet.

Ha Van Der Garde véletlenül nyerne, úgy minden bizonnyal Nasr vagy Ericsson – attól függ melyik kárára ültetik be a hollandot – is perelhet, kártésítést kérhet, stb..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik