Forma-1

Alonso balesete: a McLaren elismerte az amnézia tényét

fernando alonso (fernando alonso)
fernando alonso (fernando alonso)

A barcelonai tesztbalesete után kórházba szállított Fernando Alonso valóban komoly emlékezetkiesésben szenvedett

A spanyol pilóta az orvosok kérdéseire azt állította, hogy gokartversenyző és szeretne a Forma-1-be kerülni, azaz ideiglenesen elfelejtette az elmúlt 20 év történéseit.

A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier pénteken a brit Sky Sportsnak nyilatkozva pontosabb részletek nélkül elismerte az amnézia tényét, de összességében bizakodva beszélt a kétszeres világbajnok visszatéréséről – írja a vezess.hu.

“Egyszerű agyrázkódásról volt szó, ideiglenes emlékezetkieséssel. Nem olyan drámai, mint ahogy a sajtóban előadják, mostanra pedig minden rendben van” – nyilatkozta a francia szakember, hozzátéve, hogy ennél többet nem mondhat, mert “ez magánügy, Fernandón és az orvosain múlik, mit akarnak elmondani”.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Alonso a jövő hétvégi szezonnyitót orvosi tanácsra kihagyja, de Boullier azt mondta, a munkában részt vesz a spanyol, videohívások keretében ő is részt vesz a megbeszéléseken, és miután a reakcióidejét vizsgáló tesztek alapján minden rendben van nála, hamarosan a szimulátorba is beülhet majd:

“Folyamatosan követjük a gyógyulását. Részünkről várjuk a szimulátorba, nem is azért, hogy őt teszteljük, hanem hogy képbe kerülhessen az elmúlt két hétben végzett munkát illetően.”

Pénteken Alonso maga is reagált az amnéziáját illető spekulációkra, a Twitteren viccelődött a hírrel:

“Pár nap múlva kezdődik az idény, a képzelőerő viszont kifogyott. Játsszunk egyet, retweeteljük a legkreatívabb #HolTértemMagamhozTegnap-ötleteket!” – írta.

A kétszeres bajnok a hónap végi Maláj Nagydíjon már szeretne vezetni, edzésben is van:

“Folyik a kemény munka. 30 perc biciklizés, 30 perc úszás, 30 perc edzőterem. Malajzia az egyik legmegterhelőbb verseny, 100 százalékos leszek (addigra).” 

Még több Forma-1-es cikket ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik