Forma-1

Mick Schumachernek sokba kerül a versenyzés

Mick Schumacher (mick schumacher, )
Mick Schumacher (mick schumacher, )

Szabad szemmel is jól látható összeget kell leperkáljon a hétszeres világbajnok gyereke, hogy a Forma-4-ben elinduljon a karrierje.

Kedden számoltunk be róla, Michael Schumacher fia, Mick Schumacher követi apja nyomdokait, elhagyja a gokart pályát és idén már a Formula-4-ben rója majd a köröket. A 15 éves srác a holland Van Amersfoort Racing színeiben versenyzik majd.

 

A bild.de mára azt is kiderítette, hogy nem a neve miatt, apuka karrierjére való tekintettel szerződtette a holland istálló, hanem 100 ezer euróért, nagyjából 30 millió forintért cserébe. Mivel a sorozat összesen nyolc futamból áll, így hamarjában kiszámítható, egy menet 12,5 ezer euróba, nagyjából 3,75 millió forintnak megfelelő euróba kerül a kis Schuminak.

“Először tavaly ősszel kerültünk kapcsolatba Mick Schumacherrel, mert az elmúlt pár évben már hagyománnyá vált, hogy a német junior gokart bajnokság második helyezettjének felkínálunk egy helyet. Mick egy teljes napot eltöltött akkor a szimulátorba. Majd ülés-teszteltünk Valenciában, és végül megállapodásra jutottunk az idei az idei ADAC Formula 4 sorozatot illetően” – áll az istálló honlapjának közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik