Forma-1

Bejelentették: Alonso nem indul az Ausztrál Nagydíjon

fernando alonso (fernando alonso)
fernando alonso (fernando alonso)

A McLaren hivatalosan is közölte, a spanyol pilóta nem ül autóba az Australian GP-n. Helyette Kevin Magnussen indul március 13-án, 14-én és 15-én Melbourne-ben.

Egy méretes agyrázkódás – ha valóban az volt – után például a kiütött ökölvívóknak is kötelező a 3-4 hetes teljes pihenő. Így nem csodálkozunk azon, hogy a hivatalos közleményben ugyan kiemelték, Fernando Alonso teljesen egészséges, semmilyen maradványa nincs agyrázkódásnak, ideggyógyászati és kardiológiai szempontból is jól van, orvosai mégsem engedik vezetni az idénynyitón.

„A kockázat minimalizálásának érdekében az orvosai nem tanácsolják, hogy elinduljon a márciusi Ausztrál Nagydíjon. Fernando tudomásul vette a döntést és folytatja a rehabilitációt. Úgy készül, hogy a március 29-i Malajziai Nagydíjon már ott legyen” – áll a McLaren-közleményben.

A napok óta rebesgetett híren nincs mit csodálkozni. A mai napig kérdések sokaságát fogalmazza meg a nemzetközi média, mert nem tisztázott, február 22-én Barcelonában mitől is ment falnak Alonso. Az még hagyján, hogy a külvilág felé titkolóznak, de a spanyol pilótának sem mondanak semmit. Ezért Alonso előbb pontos információt akar a balesete okairól, mert meggyőződése, hogy nem a szél, hanem műszaki probléma okozta azt, majd biztosítékot szeretne, hogy biztonságos a jármű.

„Sajnálom, hogy nem lehetek ott Ausztráliában, de elfogadom a döntést. Két ütközés három héten belül nem férne bele” – írta Alonso a Twitteren.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik