Forma-1

A szezon közben is vezetni fog Susie Wolff

Susie Wolff (susie wolff, )
Susie Wolff (susie wolff, )

Két nagydíj pénteki szabadedzésén és az idény közbeni tesztelés során is a volán mögé ül a Williams női tesztpilótája.

Kedden jelentette be a Forma-1-ben szereplő Williams istálló, hogy a 32 esztendős pilótahölgy a brit és a spanyol versenyhétvégén vezeti majd a csapat versenygépét az első szabadedzésen. Susie Wolff az idényt megelőző tesztelés során már megmutathatta mit tud, Barcelonában 86 kört tett meg az egyik napon, amit idő előtt be kellett fejeznie, miután összeütközött Felipe Nasrral. Közel négy másodperccel volt lassabb a körideje, mint az aznapi leggyorsabb Pastor Maldonadóé.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Arra fókuszálunk, hogy a 2014-es sikereinkre építsünk. Egész télen keményen edzettem, még sosem voltam ilyen jó formában, szóval bizakodva várom a szezont. Mint hivatalos tesztpilóta, az FW37-tel is dolgozhatok, de mellette a szimulátorban is tesztelni fogom a legújabb fejlesztéseket. Mi, a Williams versenyzői szoros együttműködésben dolgozunk azon, hogy az autó a lehető legjobb legyen” – idézi a közlemény Susie Wolffot.

A Williams az idény közben esedékes ausztriai tesztelés során is szerepet szán neki, a tervek szerint az egyik nap ő ül majd a volán mögé.

Wolff, aki a Mercedes Motorsport vezetőjének, Toto Wolffnak a felesége, tavaly a nagy-britanniai viadalon körözött az első szabadedzésen, s ezzel 22 év után az első női pilótája volt a mezőnynek. Az elmúlt három évben a Williams fejlesztési pilótája volt, az idén viszont átvette a tesztpilóta helyet a Sauberhez távozott brazil Felipe Nasrtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik