Forma-1

Schumacher fia a Forma-4-be igazolt

Mick Schumacher (mick schumacher, )
Mick Schumacher (mick schumacher, )

A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick Schumacher követi apja nyomdokait és elhagyja a gokart pályát. Idén már a Formula-4-ben rója majd a köröket.

A 15 éves Mick Schumacher a holland Van Amersfoort Racing színeiben versenyzik majd a Formula-4-es sorozatban. Érdekesség, hogy a Forma-1-ben idén bemutatkozó Max Verstappen is ebben a csapatban szerepelt anno.

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia idén kezdi meg szereplését az  ADAC Formula 4 bajnokságban, melynek első versenyére áprilisban kerül majd sor. 

Ez egy bevett szokás nálunk, hogy a feltörekvő német fiataloknak lehetőséget adunk, többek között arra, hogy kipróbálják a szimulátorunkat. Egy teljes napot töltött a holland központunkban, majd a valenciai tesztelésen is láttuk őt. Végül megegyeztünk abban, hogy ezt az évet együtt dolgozzuk végig az ADAC Formula 4 bajnokságban” – mondta a csapat tulajdonosa, Frits van Amersfoort.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A fiatal pilóta eddig az évig az anyja leánykori nevét használta a futamokon, ám ettől a szezontól kezdve Mick Jr. néven fog majd szerepelni. A 15 éves pilóta nem titkolja, hogy szeretne édesapja nyomdokaiba lépni a jövőben.

Egyértelmű, hogy az a célom, hogy világbajnok legyek a legjobbak között. Ez még csak a kezdet” – idézi az Eurosport Michael Schumacher fiát.

A hétszeres világbajnok pilóta még mindig svájci otthonában tölti rehabilitációját, miután 2013 decemberében síbalesetet szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik