Forma-1

Ecclestone-t provokálta a Ferrari-vezér

maurizio arrivabene (maurizio arrivabene)
maurizio arrivabene (maurizio arrivabene)

Szombaton, a Forma-1-es téli tesztelés utolsó előtti napján Maurizio Arrivabene a nézők közül követte az eseményeket.

A Ferrari csapatfőnöke így magyarázta a meglepő húzást:

“Na, akkor most mondok valami jól megírhatót! Úgy hallottam, hogy Ausztráliában idén sokkal korlátozottabb lesz a bokszutca-látogatás a nézők számára, szerintem pedig ez elfogadhatatlan. Szóval mondtam a srácoknak, hogy oké, ha a paddock üres lesz, akkor jobb ha hozzászokunk, hogy mi megyünk az emberek közé a lelátóra” – olvasható a marketingszakember nyilatkozata a vezess.hu-n.
“Azt kell mondjam, hogy kellemes élmény volt, a nézők jólneveltek voltak, a fejhallgatóinkkal tudtuk követni a tesztelés eseményeit. Tisztelettel viselkedtek velünk, közös fotókat kértek. Jó élmény volt, remélem, lesz még ilyen.”

Fotó: Europress fotóügynökség
Arrivabene szerint a Forma-1-nek mindenképp közelebb kell kerülnie nézőkhöz, így üzent az internetet, a közösségi médiát utáló, az F1-et “a 70 éves, pénzes férfiaknak” eladni kívánó Bernie Ecclestone-nak. 
“Amolyan provokációnak szántam ezt, de szeretem az ilyen provokációt. Ahogy mondtam, az F1-et közelebb kell vinni az emberekhez. Mi odaültünk közéjük. És nagyon nem szeretném azt látni a jövőben, hogy üres a paddock. Egyelőre semmi sem végleges, de úgy hallottuk, hogy kevesebb belépőt adnak majd ki. Az F1-ben az ilyen pletykák általában igaznak is bizonyulnak.”
“Szóval inkább kiülök a lelátóra, mielőtt tényleg valósággá válik. Az exkluzivitás nem jelenti azt, hogy a paddocknak üresnek kell lennie. Ez az üzenetem. Én magam nem golfozok, de szoktam nézni a tévében. A golf az egyik legexkluzívabb sport, de tornákon emberek ezrei mennek a játékosokkal, és ettől még egyáltalán nem csorbul az exkluzivitás.”
Még több Forma-1-es hírt ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik