Forma-1

Alonsónál nagyobb a baj, mint mondják

Fernando Alonso (fernando alonso, )
Fernando Alonso (fernando alonso, )

A spanyol pilótát bár kiengedték a kórházból, úgy tűnik, egy ideig nem ülhet autóba.

Mint ismert, a szezont megelőző barcelonai teszten Fernando Alonso érdekes balesetet szenvedett: szokatlan módon, sebességgel és szögben a falnak csapódott.

Az eset után azonnal kórházba szállították, állítólag agyrázkódással, mégis több napig bent tartották, miközben megkezdődtek a találgatások, mi is történt pontosan a McLarennel.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Alonsót szerdán délután engedték ki a kórházból, de egyelőre senki sem nyilatkozik, mi is a pontos diagnózis. Az persze egyértelmű, hogy az utolsó gyakorláson nem vesz részt a világbajnok, de könnyen elképzelhető az is, hogy a melbourne-i szezonnyitón sem lesz ott a rajtrácson.

Bár minden illetékes elmondta, hogy semmi gond nincs, beszél, nevegtél, eszik, vagyis semmi furcsa nincs a viselkedésében, Flavio Briattore, Alonso korábbi csapatfőnöke szerint retrográd amnéziája van a spanyolnak, hiszen egyáltalán nem emlékszik a balesetére, de más korábbi emlékek előhívásával is gondjai vannak.

 Fotó: wri2

A német Auto Motor und Sport ugyanakkor úgy véli, ez nem meglepő ilyenkor, hiszen Alonso kétszer találta el a falat: az első ütközés legalább 30 G erővel hatott rá, a második 15 G-vel, ez pedig bárkit kiütne, így talán világosabb, miért volt zavart a baleset után Alonso.

Az ügynek viszont egyáltalán nem tesz jót, hogy napok óta csak ködösítés zajlik, a McLarennél a legegyszerűbb sablonválaszokat adják, miközben senki sem akar konkrétumokról beszélni. Ennek vethet véget a FIA vizsgálata, a Nemzetközi Automobil Szövetség ugyanis úgy döntött, szeretne az ügy végére járni.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy Alonso akár még az Ausztrál Nagydíjat is kihagyhatja, mivel a wokingiak azt szeretnék, hogy pihenje ki magát, a szezonnyitóig pedig már csak két hét van hátra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik