Forma-1

Vettel nem hülye

Mark Webber, Sebastian Vettel (mark webber, sebastian vettel, )
Mark Webber, Sebastian Vettel (mark webber, sebastian vettel, )

A korábbi csapattárs, Mark Webber elmondta, szerinte miért döntött jól a német versenyző.

Mark Webber ugyan már visszavonult a Forma-1-től, azért még mindig figyelemmel kíséri a sorozat történéseit. Az ausztrálnak természetesen korábbi csapattársa, Sebastian Vettel váltásáról is megvan a véleménye, aki hat év és négy világbajnoki cím után hagyta ott a Red Bullt a Ferrari kedvéért. Webber szerint nem véletlen, hogy Vettel utolsó szezonjában meg sem közelítette korábbi eredményeit és elveszítette a házon belüli csatát Daniel Ricciardóval szemben.


Webber és Vettel nagyokat csatáztak
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Vettel nem egy hülyegyerek. Realizálódott benne, hogy új kihívásokra van szüksége, épp ezért már korábban eldöntötte, hogy váltani fog – mondta Webber a Fox Sportsnak hozzátéve, hogy szerinte emiatt nem is volt már annyira kiéhezve a sikerre a Red Bullnál. – Nem akarta megvárni azt, hogy már ne legyen pótolhatatlan, inkább kivárta azt a pillanatot, amikor ő érezte úgy, hogy máshol többet ki tud hozni magából.”

Sebastian Vettel a tesztelés során ugyan már vezette a Ferrarit, de a hivatalos debütálása jövő hónapban, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik