Forma-1

Az Audi 300 millió eurót kínált a Red Bullért

Audi F1 (audi f1, )
Audi F1 (audi f1, )

A Forma-1 valaha volt egyik legnagyobb üzlete látszik meghiúsulni, mivel a Volkswagen Csoportnál elvetették a csúcskategóriás autóverseny terveket.

Miközben Barcelonában a 2015-ös F1-idény rajtja előtti utolsó tesztelés zajlik, azért nem csak a katalán fővárosból érkeznek a sportági hírek. A motorsport-total.com például arról számolt be arról, hogy az Audi 300 millió eurót sem sajnált volna azért, hogy 2017-től egyesüljön a Red Bullal.

 Az Audi már F1-es arculatot is gyártott pedig
Forrás: audi.com 

RED BULL RACING

Költségvetés: 235.5 millió font (becsült)
Bevétel: 240 millió font 
Profit: 4.5 millió font (nettó) 
A bevételek összetétele: 
Red Bull: 110 millió font 
Szponzorok: 60 millió font 
FOM kifizetés: 70 millió font (2012),

A német sajtó már régebben is foglalkozott az Audi F1-es elképzeléseivel, álmaival, amely azonban – legalábbis a cikk szerint – most végképp parkolópályára került. Az ok prózai: miközben nem szeretnének együttműködni az amúgy is egyre bizonytalanabb pozícióban lévő Bernie Ecclestone-nal, a Volkswagen Csoport ötmilliárd eurós költségcsökkentési programot fogadott el januárban.

Márpedig ez esetben az a 300 millió euró, azaz a közel 100 milliárd forintnyi vételi ár túl soknak tűnik a játszadozáshoz. Még akkor is, ha a Red Bull például 2012-ben amúgy 4,5 millió fontos nyereséget könyvelt el év végén, tehát további működési költségek gyakorlatilag nem is merülnének fel.

Az Audi lehetséges F1-es részvételéről szóló pletykák már 2013-ban elindultak és tavaly év végén erősödtek fel, amikor a korábbi Ferrari-csapatfőnök, Stefano Domenicali és a tervező Jörg Zander által grundolt egyesülési terv napvilágot látott.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik