Forma-1

Semmire sem elég a Ferrari remeklése?

Ferrari (ferrari, kimi raikkönen, )
Ferrari (ferrari, kimi raikkönen, )

Bár a jerezi teszten kiválóan teljesített a Ferrari Kimi Raikkönennel és Sebastian Vettellel, a gyártó elnöke úgy véli, 2015 nem róluk fog szólni.

A szezon első gyakorlásán Vettel és Raikkönen is kihozott mindent az autóból, amit csak lehetett, a finn ráadásul a hétvége legjobb idejét is megfutotta, így a Ferrari abszolút nem panaszkodhat, legalábbis ezt hihetjük.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke viszont úgy véli, ez az eredmény semmit sem jelent, hiszen tavaly is jól teljesítettek a maranellóiak, a szezon mégis csalódás volt.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

„Természetesen engem is bizakodással tölt el az új versenyautó sebessége. Viszont én is tisztában vagyok azzal, hogy más teljesíteni egy gyorskört és más folyamatosan jó tempót autózni egy verseny során. Persze bízom a csapatban és bízom a srácok által elvégzett munkában, de most mindenekelőtt időre van szükségünk” – mondta Marchionne.

„Nem várok csodát, az viszont rendkívül fontos, hogy lássuk, valóban sikerült előrelépéseket tennünk. Reményeim szerint a barcelonai teszten ismét megbizonyosodhatunk arról, hogy sikerült fejlődést elérnünk!” 

A szezon második tesztjét Barcelonában rendezik február 19-22. között, majd a hónap végén még egy gyakorlást rendeznek a katalán városban az ausztrál szezonnyitó előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik