Forma-1

Melbourne-ben már új szerződés várja Hamiltont

lewis hamilton, toto wolff (lewis hamilton)
lewis hamilton, toto wolff (lewis hamilton)

A brit világbajnok kontraktusa 2015 végén lejár a Mercedesnél, így szeretnék minél előbb megejteni a hosszabbítást.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ezt már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjén megtenné, hiszen Lewis Hamilton a hároméves kontraktus utolsó 12 hónapját kezdte meg.

A tárgyalások az istálló és a regnáló világbajnok között már az előző szezon végeztével megindultak, de még nem jutottak egyezségre. Korábban Hamilton már elhalasztotta a megbeszélést, hiszen azt az Orosz Nagydíj idejére tervezték az Ezüst Nyílnál.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az idei év március 15-én kezdődik, vagyis még egy hónap van hátra, hogy nyélbe üssék a dolgot, és ehhez úgy tűnik, minden adott.

“Mindig kifizetődő, ha a pilóta és az istálló számára is egyértelműek a feltételek. Nyilván ez a legoptimálisabb eset, és idő kell ahhoz, hogy mindent megvitassunk” – mondta Wolff. “Nincs okunk azt feltételezni, hogy a dolgok nem abba az irányba haladnak, amit mi és Lewis is a legjobbnak hiszünk, ugyanakkor szeretnénk a rajt előtt lezárni minden szálat.”

“Persze nem akarunk határidőt szabni, akkor ugyanis extra nyomás nehezedne ránk és Lewisra is, de ez most egy fontos pont, mindkettőnk számára, hiszen a Mercedes következő pár éve a tét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik