Forma-1

A Mercedes “behúzott kézifékkel autózik”

Williams Martini Racing (williams martini racing, )
Williams Martini Racing (williams martini racing, )

Pat Symonds, a Williams technikai vezetője úgy látja, egész jól állnak a konkurensekhez képest, de úgy érzi, a német istálló még nem mutatta meg mit is tud valójában.

Javában zajlanak a háttérben az elemzések, értékelések. A jerezi tesztnapon 7., 8. helyeket elérő Williams például egyáltalán nincs kétségbeesve, sőt, örülnek az eredményeiknek.

 
Bottas és Massa a vártnak megfelelően autózott Jerezben
Fotó: Europress 

Ők tudják miért. “Messzire vagyunk még a versenykényszertől”- jelentette ki Rod Nelson főmérnök, míg Pat Symonds annak örült az auto-motor-und-sport.de oldalon, hogy Jerezben 278 kört tettek meg, ráadásul mindezt kényszermegállás nélkül, lényegében teli tankokkal.

Végül is Bottas és Massa alatt is a stabilnak tűnő Mercedes motor “ketyeg”, így azt az állítást is elhihetjük Symondsnak, hogy: „Ott tartunk, ahol szeretnénk. A riválisokra ugyan nincs hatásunk, a Red Bull olyan keveset ment, hogy következtetni sem tudunk, ők hol állnak, ettől még látszanak bizonyos tendenciát. Úgy néz ki,  a Mercedes behúzott kézifékkel is elég erős volt Jerezben. A Ferrari látványos előrelépést tett.. Függetlenül a köridőktől, a Mercedes az első, míg második helyen mi és a maranellói istálló áll” .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik