Forma-1

Így került Magyarországra Schumacher autója

schumacher-mercedese(960x640).jpg (schumacher, )
schumacher-mercedese(960x640).jpg (schumacher, )

Jelenleg 9-10 millió forintért árulják Michael Schumacher magáncélra használt Mercedesét, mely aGyőr-Moson-Sopron megyei Kimlén található.

Mint ahogy arról beszámoltunk, bárki megveheti azt az 1997-es gyártmányú Mercedest, melyet korábban a hétszeres világbajnok használt. Egy német oldalon 29 ezer euróért, vagyis 9 millió forintért hirdetik a fekete autót, míg egy magyaron ez az ár már 10 millió.

“Néhány éve ismertem meg egy Svájcban élő családot, s a beszélgetéseink közben, véletlenül derült ki, korábban megvásárolták egy márkakereskedőtől Michael Schumacher autóját” mondta a Blikknek dr. Bardon István ügyvéd.

 Fotó: suchen.mobile.de

“Mivel el akarták adni, hosszas egyeztetés után sikerült velük megegyezni, így jutottam hozzá a Mercedeshez. Az ottani okmányirodában természetesen lekértem a kocsi adatlapját, s tényleg a korábbi F1-es versenyzőé volt, a neve mellett a születési dátuma is stimmelt, ahogy a Genfi-tó környéki lakhelyét szintén feltüntették a papírokon. A pilóta családi autónak használta, de az akkori csapatánál, a Ferrarinál megkérték, inkább olasz járművel járjon, ezért vált meg tőle.”

Fotó: Blikk

A Mercedes S600 L kevesebb mint 50 ezer kilométert futott, 394 lóerős, V12-es, 6.0 literes motor hajtja, minden extrával felszerelt. 

“Sokan érdeklődnek és természetesen mindenki megkérdezi, tényleg Schumacheré volt-e a kocsi. Gondoljunk csak bele, például a korábbi Beatles-tag, John Lennon személyes tárgyaiért mekkora összegeket fizettek a rajongók. Nyilvánvaló, az autó értékét is növeli, hogy a volt Forma–1-es versenyző vezette” – tette hozzá dr. Bardon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik