Forma-1

Schumacher tehetségét örökölték a gyerekei

gina maria schumacher (gina maria schumacher)
gina maria schumacher (gina maria schumacher)

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick autóversenyzőként, lánya, Gina Maria westernlovaglóként bizonyítja tudását.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy Mick Schumacher 2014-ben a gokart-világbajnokságon és a német bajnokságban is a második lett, a világbajnoki ezüstért pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) gáláján vehette át a trófeát.

“Büszke vagyok az eredményemre, de ez még csak az első lépés. Természetesen a célom, hogy a legjobb legyek” – nyilatkozta Mick, aki először nem akart a Schumacher névvel versenyezni, inkább az édesanyja nevén (Betsch), majd Mick Juniorként állt rajthoz – írja a Blikk.

 Fotó: bild.de

Viszont nemcsak Mick tehetséges sportoló, hanem a nővére, Gina Maria is. A 17 esztendős – február 20-án lesz 18 – lány ugyanis westernlovaglásban remekel, ahogy tette azt korábban édesanyja, Corinna is. Gina Maria tavaly junior világbajnoki címet szerzett, így megérte, hogy szinte minden idejét a családi farmon tölti.

Mint ismert, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett balesetet: a francia Alpok egyik sípályáján elesett, fejét pedig egy sziklának ütötte. Súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Szeptember óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik