Forma-1

Mr. Forma-1 bosszút áll Németországon?

nürburgring (nürburgring, )
nürburgring (nürburgring, )

Bernie Ecclestone, az autós gyorsasági világbajnokság kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember szerint kevés az esély arra, hogy idén legyen Német Nagydíj.

A 84 éves Bernie Ecclestone bizony vén már, de annyira nem, hogy ne tudja mit, miért tesz. A minap egy német lap rá hivatkozva közölte, nem lesz idén Németországban F1-es futam. Az üzletember, aki lényegét tekintve még mindig egy személyben dönt a jogokról, így maga a Forma-1, erre reagálva a Reuters hírügynökségnek kijelentette, valóban nem lát rá sok esélyt jelenleg, ám gyorsan leszögezte, van még idő és dolgoznak azon, hogy megmentsék a futamot.

A németországi futamnak 2008 óta felváltva adott otthont a Hockenheimring és a Nürburgring, a megállapodás értelmében az idén utóbbinak kellett volna vendégül látnia az F1-es mezőnyt július 19-én, egy héttel a Magyar Nagydíj előtt, ám az már január közepén kiderült, hogy a Nürburgringen biztosan nem lesz futam.

A németországi helyszínekkel az alacsony nézőszám jelenti a legnagyobb problémát: a tavalyi hockenheimi futamon 52 ezren, egy évvel korábban a Nürburgringen pedig mindössze 45 ezer néző volt kint a versenyen.

 Bernie Ecclestone, tavaly nyáron Münchenben “előhúzta a szabadulókártyát” – pont, mint a Monopolyban 
Fotó: europress 

Meg talán az, hogy tavaly nyáron emlékezetes módon 100 millió dollárért vásárolta meg szabadságát Ecclestone, pont egy német, a müncheni bíróságon előtt zajló korrupciós perében. Ennek ellenére nem gondoljuk, hogy bosszú lenne mindez a Forma-1 fura urától. Ááá, nem. Vagy mégis? 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik