Forma-1

Vettel szárnyal, a McLarennél kezdhetnek aggódni

A spanyolországi Jerezben hétfőn folytatódott 2015 első Forma-1-es tesztje, a leggyorsabb a második napon is Sebastian Vettel volt a Ferrarival, a mezőny végén pedig újra a szenvedő McLaren-Honda végzett.

A négyszeres bajnok német tovább gyorsult vasárnaphoz képest, és a távra sem lehetett panasz a Ferrarinál, 87 kört futott az SF15-T. Szintén ismételt a Sauber, a C34-es ezúttal az újonc Felipe Nasr kezei között hozta a második legjobb időt – szűk kilenc tzeddel Vettel mögött – és ugyancsak 87 kört. A harmadik idővel Valtteri Bottas zárt a Williamsszel.

A Mercedesnél ma címvédő, Lewis Hamilton ült az új autóba, az angol 91 kört tett meg, mielőtt a délután második felében vízszivárgás miatt a garázsban kellett bütykölni a W06-ost – írja a vezess.hu.

Hátrébb a Toro Rosso 17 éves újonca, Max Verstappen, majd a Lotust az előrejelzésnél korábban pályára vivő Pastor Maldonado következett, aki az E23-assal 41 kört futott az első munkanapon.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A mezőny legvégén a McLaren és a Red Bull sorakozott. A mára beosztott Jenson Button Fernando Alonsóhoz hasonlóan mindössze hat kört hozott össze, ha a kezdeti nehézségek várhatók is voltak a McLaren-Hondánál, most már komolyabban is kezdhetnek aggódni, mert így nem jutnak sokra – persze tavaly a Red Bull is így indult, aztán a 2. helyen zárták a bajnokságot.

Ami a Red Bullt illeti, Danyiil Kvjat ugyan háromszor annyit futott, mint Button, de a munka igen korlátozott volt, az orosz pilóta reggel az installációs körén kicsúszott és eltörte az első szárnyat, pótalkatrész híján pedig anélkül kellett köröznie.Rendszerellenőrzésre legalább jó volt az a pár kör.

A nap végén, az utolsó órában előbb szemerkélő eső,majd rendes zápor nehezítette az F1-esek dolgát, de az utolsó percekre már kisütött a nap a spanyol pályán.

Még több Forma-1-es hírt ide kattintva olvashatsz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik