Forma-1

Folytatódik a fantasztikus Ferrari-feltámadás

Sebastian Vettel (sebastian vettel, )
Sebastian Vettel (sebastian vettel, )

Egyelőre Sebastian Vettel dominálja a jerezi teszt második napját is. A Ferrari német pilótája nagyon érzi újdonsült autóját. Idén először gurult ki hivatalosan Danyiil Kvjat, valamint Max Verstappen, Felipe Nasr és Jenson Button is.

A mai napon Lewis Hamilton, Danyiil Kvjat, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Jenson Button, Max Verstappen, Felipe Nasr és Pastor Maldonado kapta meg a lehetőséget, hogy teszteljék autóikat Jerezben.

A tegnapi elsősége után ma is Sebastian Vettel tűnik a leggyorsabbnak. A német pilóta egyelőre 0,6 másodpercet ver a mezőnyre. Az olasz istálló eddigiekben mindenképpen rácáfol Rosbergre, aki nemrég azt nyilatkozta, nyomukba sem érhet a Ferrari, illetve Sergio Marchionne szavaival élve a sportdiplomáciai siker – mégis fejleszthetik a turbót – után újabb szakaszgyőzelmet könyvelhetnek el. Persze ez csak teszt, a lényeg majd Melbourne-ben derül ki, az azért a rajongók számára  mindenképpen biztató, hogy a tavalyi történelmileg is rettenetes év után ilyen jól muzsikál a Ferrari.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Jerezben hétfőn két újoncversenyző, Max Verstappen és Felipe Nasr is elkezdte a megmérettetést a nagyokkal. Előbbi a negyedik, míg utóbbi a harmadik legjobb időt tudhatja egyelőre magáénak.

Lewis Hamilton 1:22 közepét repesztett a Mercedesszel, így továbbra is második. A tegnapi nap csapattársa, Nico Rosberg 157 kört teljesített. Hamilton most tart 35-nél, így még akár be is hozhatja német vetélytársát.

A Lotusnál csak vasárnap este érkezett meg a tesztelésre szánt autó, így azt idő volt összerakni. A szerelők azonban jól dolgoztak, így Pastor Maldonado már róhatja is a köröket. Mára Romain Grosjean volt jelölve, ám mégis a venezuelai ülhetett be a kocsiba.

Részeredmények a jerezi teszt második napjáról:

1. Vettel (német, Ferrari) 1:20.984
2. Hamilton (brit, Mercedes) 1:22.490 
3. Nasr (brazil, Sauber-Ferrari) 1:24.338 
4. Verstappen (holland, Toro Rosso-Renault) 1:24.751 
5. Bottas (finn, Williams-Mercedes) 1:24.923 
Kvjat (orosz, Red Bull-Renault) idő nélkül 
Button (brit, McLaren-Honda) idő nélkül 
Maldonado (venezuelai, Lotus-Mercedes) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik