Forma-1

Vettel azonnal élre repítette a Ferrarit

Sebastian Vettel (sebastian vettel, )
Sebastian Vettel (sebastian vettel, )

Az idei első Forma-1-es teszten a Ferrari német pilótája, Sebastian Vettel autózta a legjobb időt.

Csonka mezőnnyel kezdődött meg a jerezi gyakorlás vasárnap, ugyanis a Force India nem indult a teszten, a Lotus pedig bár elutazott, de több alkatrészük nem érkezett meg a helyszínre, így nem is hajtottak ki az aszfaltcsíkra.

A többi istálló közül egyedül a Red Bull nem mutatta még be az autóját vasárnapig, de Jerezben erre is sort kerítettek, ám ekkor mindenkinek tátva maradt a szája, hiszen egy igazán látványos és merész, ám vélhetően csak átmeneti festést dobtak össze.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A nap legjobb idejét egyébként Sebastian Vettel repesztette, na de már nem a Red Bull volánja mögött, hanem a Ferrari színeiben, mögötte a sauberes Marcus Ericsson végzett, a harmadik pedig Nico Rosberg lett.

A Mercedes ugyan fél másodperccel lassabb volt Vettel idejénél, de Rosberg 157 kört tett meg vasárnap, míg a többiek csak ennek a töredékét, amiből az következik, hogy a németek nagyon összerakták azt az autót, ha már most ekkora terhelést is elbír.

Daniel Ricciardo negyedik lett, Valtteri Bottas pedig csak az ötödik, míg a McLarennel Fernando Alonso csak hat nagyon gyenge és lassú kört tudott megtenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik