Forma-1

Meghunyászkodott a Bianchi-jelentést bíráló Streiff

A korábbi Forma-1-es pilóta elnézést kért mindenkitől.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A Nemzetközi Automobil-szövetség decemberben hozta nyilvánosságra a jelentését a Japán Nagydíjon történt balesetről. 

Mivel a FIA Jules Bianchit hozta ki vétkesnek, Philippe Streiff korábbi Forma-1-es pilóta egy interjúban kritizálta a szövetséget, mondván csak tisztára akarják mosni magukat.

Jean Todt FIA-elnök és Gérard Saillant, az FIA orvosi bizottságának vezetője sértőnek vélték a támadásokat, ezért eljárást kezdeményeztek az ügyben január 23-án.

24 óra sem telt el, Streiff máris elnézést kért – írja az autosport.com.

“Elragadtattam magam a kamerák előtt. Az interjú sokáig tartott, talán túl sokáig is, és úgy vélem, bántó megjegyzéseket tettem Jean Todt és Gerard Saillant irányába, amit őszintén sajnálok” – mondta Streiff, aki az 1989-es szezon előtti tesztelés közben elszenvedett balesete következtében részlegesen lebénult, azóta tolószékben él.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Hozzátette, cáfolja korábbi kijelentéseit, mert nem voltak megalapozottak, továbbá arra kérte a médiát, hogy távolítsák el felületeikről a nyilatkozatát.

“Végül szeretném kérni Jean Todt és Gerard Saillant urakat, akik tisztában vannak az egészségügyi állapotommal, hogy bocsássanak meg nekem. Nem érdemeltek volna ilyen vádakat” – zárta szavait.

Mint ismert, Bianchi a Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és egy épp mentést végző traktornak ütközött. A 25 esztendős versenyzőn még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, és állapotát ugyan stabilizálták azóta,agysérülése van.

November végén felébresztették a mesterséges kómából, önállóan lélegzik, de nincs tudatánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik