Forma-1

Bianchi-jelentés: forrnak az indulatok

A Nemzetközi Automobil-szövetség feljelenti Philippe Streiff korábbi Forma-1-es pilótát.

Bianchi balesete miatt változik az F1 menetrendje

A FIA még 2014 decemberében hozta nyilvánosságra a jelentését a Japán Nagydíjon történt balesetről. Azt állapították meg, hogy Bianchi nem lassított eléggé a sárga zászlós jelzésnél, ezért csúszott ki a pályáról.

Philippe Streiff szinte rögtön reagált. Ő úgy véli, a szervezet tisztára akarja mosni magát, és nem a versenyző hibázott, amikor nagy sebességgel az Adrian Sutilt mentő traktor alá csúszott.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Mivel a sajtóban szinte a világ minden táján megjelent Streiff véleménye, a FIA szügségesnek érzi a jogi lépéseket és feljelentéssel fenyegeti a francia expilótát. Jean Todt FIA-elnök és Gérard Saillant, az FIA orvosi bizottságának vezetője sértőnek vélik a támadásokat – írja a Nemzeti Sport.

Streiff egyébként az 1989-es szezon előtti tesztelés közben elszenvedett balesete következtében részlegesen lebénult, azóta tolószékben él.

Mint ismert, Bianchi a Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és egy épp mentést végző traktornak ütközött. A 25 esztendős versenyzőn még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, és állapotát ugyan stabilizálták azóta, agysérülése van.

November végén felébresztették a mesterséges kómából, önállóan lélegzik, de nincs tudatánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik