Forma-1

Lauda: nem lehet nyugodt a Mercedes

niki lauda (niki lauda)
niki lauda (niki lauda)

Egyes Forma-1-es szakemberek szerint a német istálló tavalyi fölényét látva, idén már előre oda lehetne adni nekik a konstruktőri világbajnoki címet. Az osztrák legenda nem feltétlenül osztja ezt a nézetet.

A Mercedes 2014-ben nyomasztó fölényben volt. Amellett, hogy mindent vitt és emellett megdöntötte az egy évad alatt legtöbb győzelem(16), a legtöbb kettős győzelem (11), a legtöbb dobogós helyezést (31) és a legtöbb világbajnoki pont (701) rekordját.

Tavalyhoz képes a szabályok terén sok minden nem változott, ezért a német istálló sikersorozata akár 2015-ben is folytatódhat.

„A csapat főhadiszállásán számos dolog miatt aggódunk. Például, hogy ebben a szezonban nincs teszt Bahreinben, ahol nagyjából olyan melegben gyakorolhatunk, mint amilyen időjárásban Melbourne-ben lesz része a csapatoknak. Ehelyett Jerezbe megy a mezőny a nyitány előtt, ahol februárban még elég alacsony a hőmérséklet. Nem értem ezt a menetrendet” – dohogott ugyanakkor a Salzburger Nachrichten kérdésére Niki Lauda, amivel egyúttal érzékeltette, nem lehetnek nyugodtak, elbizakodottak, mert az idénynyitón akár meglepetés is érheti a Mercedest.

A háromszoros világbajnok kitért a Honda debütálására is. „A FIA nyilván azt szeretné, hogy egyazon szabályok vonatkozzanak rájuk, mint a többiekre, amit én teljesen megértek” – fogalmazott az osztrák sportember. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik