Forma-1

A Forma-1 tanult Bianchi balesetéből

Biztonsági okokból egy órával korábban rajtol majd el a Forma-1-es mezőny az idei világbajnoki sorozat második állomásán, a Malajziai Nagydíjon.

Razlan Razali, a sepangi pálya vezetője az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal folytatott tárgyalás után bejelentette, hogy helyi idő szerint 15 órakor kezdődik majd az idei verseny, így közép-európában 8 órától lesz követhető a futam.

A szervezők ezzel szeretnék megakadályozni, hogy a szürkület és az esetleges eső miatt félbe kelljen szakítani a GP-t, s hogy olyan baleset történjen, mint a tavalyi Japán Nagydíjon, amikor Jules Bianchi, az azóta megszűnt Marussia istálló francia pilótája rossz látási viszonyok között egy másik autót mentő darunak ütközött, súlyos fejsérüléseiből pedig azóta sem épült fel.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Malajziai Nagydíjat március 29-én rendezik majd, az idénynyitó pedig az ausztráliai Melbourne-ben lesz március 15-én.
    
Ecclestone csütörtökön bejelentette, hogy a július 19-én sorra kerülő Német Nagydíjat a tavalyi évhez hasonlóan a Hockenheimringen rendezik majd meg. A németországi futamnak 2008 óta felváltva adott otthont a Nürburgring és a Hockenheimring, előbbinek azonban új tulajdonosa van.
    
“Hamarosan megkötjük a szerződést Hockenheimmel, csak az időtartamon kell módosítanunk, illetve töröljük a megállapodás azon részét, amely lehetőséget ad a Nürburgringnek arra, hogy kétévente házigazda legyen” – közölte a 84 éves brit üzletember.
    
A Magyar Nagydíjat egy héttel a német GP után, július 26-án rendezik a Hungaroringen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik