Forma-1

Mégsem költöztetik el a Ferrarit

Gestione Sportiva (Gestione Sportiva, )
Gestione Sportiva (Gestione Sportiva, )

2012 óta épül és már el is készült az új gyárépület, de a 666-os kódnéven futó 2015-ös autó fejlesztési folyamatának nyugalma miatt egyelőre nem lesz hurcolkodás és avatás.

A „Gestione Sportiva” új, minden igényt kielégítő gyárépületét még 2012-ben kezdték el építeni, gyakorlatilag már el is készült, és az eredeti tervek szerint idén januárban kellett volna átadni. A speedweek.com úgy tudja, már költözni kellene és a 2015-ös autót is az új épületben kellene bemutatni a nagyközönségnek, ám a csapatfőnök Maurizio Arrivabene bejelentette, a külsőségek helyett inkább maradnak a régi helyen és a munkára helyezik a hangsúlyt.

Így a költözködés nem lehet semmilyen hatással a 666-os kódnéven futó projektre, ezért a költözködést is elodázzák február második felére és így nem zavarják a 2015-ös gép fejlesztési ütemtervét.

Sőt, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen autóját a korábbi hagyományokkal ellentétben ezúttal nem egy nagyszabású rendezvény keretében, hanem az interneten keresztül leplezik le.

Az olasz csapat a tervek szerint január végén mutatja be az új autóját és a február 1-jén Jerezben kezdődő tesztidényen már azzal a géppel vesznek részt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik