Forma-1

Megváltozhat a Forma-1-es istálló neve

A Lotus-csapat csak feltételesen szerepel a 2015-ös Forma-1-es nevezési listán, de úgy tűnik, megvan a magyarázat, hogy miért.

A tavaly októberben csődbe ment Caterham és Marussia mellett a Lotus F1 is csak feltételesen szerepel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által karácsony előtt kiadott 2015-ös Forma-1-es nevezési listán.

Emiatt egyesek azt gyanították, hogy az enstone-i csapat is az összeomlás szélén áll, de az olasz Omnicorse szerint más van a háttérben, egyelőre legalábbis nem kell félni a csapat kidőlésétől – írja a vezess.hu.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Az olasz szaklap úgy tudja, hogy a Lotusnál gőzerővel folyik a munka az új modellen, az immár Mercedes-motorral épülő E23-ason, a nevezési listán szereplő “csillagozás” hátterében az áll, hogy a csapat kezdeményezte a névváltoztatást.
Az átkeresztelés, pontosabban módosítás keretében az alakulat a Pastor Maldonadóhoz kötődő PDVSA vagy a Romain Grosjeanhoz “tartozó” Total olajcég nevét veszi fel a Lotus melle.

A fentiekkel együtt azért az Omnicorse is hozzáteszi, hogy a tulajdonos Gerard Lopez megfontolhatja a Forma-1-ből való kiszállást, ha belátható időn belül nem érkeznek újabb befektetők, és az F1-es projekt tovább nyeli a pénzt.  

Még több Forma-1-es hírt ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik