Forma-1

Ünneplésre készülnek Schumacher születésnapján

Michael Schumacher (michael schumacher, jean todt, )
Michael Schumacher (michael schumacher, jean todt, )

A Forma-1 hétszeres világbajnoka január 3-án ünnepli 46. születésnapját. Szurkolói, barátai ünneplést szerveznek.

Egy éve, 2013. december 29-én szenvedett balesetet a német pilóta: a francia Alpok egyik sípályáján elesett, fejét pedig egy sziklának ütötte. Súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Szeptember óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Schumacher 45. születésnapját érthető módon nem ünnepelték sem a rokonok, sem a közeli hozzátartozók, hiszen öt nappal korábban történt a baleset. Most, egy évvel később valamivel jobb a helyzet, a szurkolók épp emiatt bizakodnak és szeretnék megünnepelni azt, hogy egyáltalán felébredt a kómából kedvencük.

A kerpeni Schumacher fan club a baleset egy éves évfordulójára semmilyen megemlékezést nem szervezett, a hétszeres világbajnok 46. születésnapját viszont egy kocsmában töltenék, ahol eleresztenének 46 darab lufit.

“Ahogy a család, úgy mi sem hátra, hanem előre akarunk tekinteni. Az életnek folytatódnia kell. A felesége, Corinna imádja a lovaglást, a fia, Mick reményteljes gokartos. Ezért ez nem egy megemlékezés, sokkal inkább egy születésnapi ünnepség, amelyen a klubunk valamennyi tagja részt vehet Németországban” – mondta a klub elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik