Forma-1

Fájdalmasan lassú rehabilitáció vár Bianchira

Az október eleji Japán Nagydíjon a pálya melletti traktornak ütköző, súlyos, életveszélyes agysérülést szenvedett Jules Bianchi családja friss közleményben tájékoztatta a nagyközönséget az év végén. Jó hírek nincsenek.

“Jelentős és bizakodásra okot adó lépés volt, hogy a múlt hónapban Jules-t hazahozhattuk Franciaországba, ahol a családja és barátai körében folyhat a rehabilitációja. Ez Jules számára és számunkra is nagyon fontos” – utaltak arra, hogy a 25 éves versenyzőt korábban a jokkaicsi klinikán kezelték Japánban.

“Jules azóta a legkiválóbb kezelésben részesül a Nizzai Egyetemi Kórház intenzív osztályán, mostantól pedig az ilyen sérülésekre szakosodott rehabilitációs részlegén” – olvasható a közlemény a vezess.hu-n.

“Jules neurológiai állapota változatlan: öntudatlan, de segítség nélkül lélegzik. Bár nem sok újdonságot mondhatunk, az bizakodással tölt el minket, hogy Jules továbbra is küzd, ahogy erre számítottunk is, ez pedig lehetővé teszi, hogy az orvosok megkezdhessék a tervezett, de fájdalmasan lassú rehabilitációs programot.”

Fotó: Europress fotóügynökség

A Ferrari-nevelésű Marussia-pilóta családja újra megköszönte a feléjük irányuló együttérzést és tapintatot: 

“Az elmúlt hónapokra visszatekintve szeretnénk újra köszönetet mondani a fiunk felé irányuló szeretetért. Nehéz időszak ez a családunk számára, de a tudat, hogy ennyien törődnek vele világszerte, átsegít minket rajta. Szintén szeretnénk köszönetet mondani a sajtónak a családunk felé mutatott tapintatért, nagyon hálásak vagyunk érte.”

“Amikor lehetséges, ezután is tájékoztatunk majd, és mindenkinek nagyon köszönjük, ha Jules-ért imádkozik.” 

Még több Forma-1-es hírt ide kattintva olvashat. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik