Forma-1

Döbbenet: Schumacher balesete óta semmi sem változott

Schumacher balesete (schumacher balesete, )
Schumacher balesete (schumacher balesete, )

Tizenkét hónappal Michael Schumacher síbalesete után a Bild egyik újságírója, Nicola Pohl visszatért a helyszínre. Hihetetlen, de továbbra sincs elkerítve a veszélyes szakasz.

Emlékezetes, tavaly december 29-én Michael Scumacher a franciaországi Méribelben két kijelölt pálya között akart keresztülcsúszni, de a vastag hóréteg alatt meglapuló számtalan kő egyikén bukott, fejét a hó alatt rejtőző sziklába ütötte.

 
Itt történt a baleset
Forrás: sport24/AFP

A Bild újságírójának helyszíni beszámolóla szerint jóformán semmi sem változott, azaz most sem figyelmezteti semmi a síerlőket arra, hogy a hó alatt kövek találhatók. „Most sincs kerítés a kérdéses helyszínen, hogy távol tartsa a síelőket és a snowboardozókat a friss hó alatt megbúvó szikláktól. A legfrissebb nyomok arra utalnak, hogy ma reggel is legalább tíz síző haladt át ezen a területen” – olvasható Pohl beszámolójában.

Jean-Louis Leger-Mattei, A sípályát jelenleg üzemeltető Alpina nevű vállalat elnöke pedig egyenesen már mindent elfelejtene. „Az, ami Schumacherrel történt, már nagyon-nagyon régen volt, és nem a mi hibánkból. A baleset a kijelölt pályaszakaszon kívül történt. Miért kellene lezárnunk valamint? Nem voltak további balesetek azon a helyszínen”– indokol.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok december 29-én szenvedett síbalesetet, és életveszélyes fejsérülésekkel szállították kórházba. Schumacher bukósisakja az ütés erejétől kettétörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.

Tavaly februárban az alberville-i ügyészség vizsgálata kimondta senkit sem terhel felelősség a balesetért. a Forma-1-es legendát szeptember közepén szállították haza a család svájci otthonába, ahol továbbra is tucatnyi szakemberből álló egészségügyi stáb kezeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik