Forma-1

Minimális az esély Bianchi felépülésére

Philippe Streiff korábbi Forma-1-es pilóta elmondása szerint Bianchi sérülése jóval súlyosabb Schumacherénél.

Levetkőzött Bianchi magyar barátnője

Jules Bianchi október 6-án a Japán Nagydíjon szenvedett balesetet, állapota pedig azóta is kritikus. A francia versenyző november 19-e óta nincs kómában, de továbbra sincs tudatánál.

“Időre és sok türelemre van szükségünk. Ha valódi előrelépésről beszélhetünk, akkor rögtön tudatni fogjuk” – nyilatkozta Philippe Bianchi, Jules édesapja még december 4-én a Var Martin nevezetű francia újságnak.

A szintén francia Le Parisien hasábjain vasárnap Philippe Streiff nyilatkozott nem túl bíztatóan a pilóta állapotáról, amit állítólag Gérard Saillant, Schumacher kezelőorvosa mondott neki.

Fotó: Europress fotóügynökség

“Nem sokat tudok róla, mert sokkal zárkózottabbak, mint Schumacherék. Balesete sokkal kegyetlenebb volt, mint a német expilótáé, hisz diffúz axonális sérülést szenvedett, ami rendkívül súlyos. Felépülésére minimális az esély, sokkal kevesebb, mint Schumachernél” – mondta Streiff.

Érdekesség, hogy Gérard Saillant közleményben cáfolta, hogy az elmúlt egy évben szót váltott volna az egykori versenyzővel, aki már nem először hivatkozott rá nyilatkozatában.

Streiff egyébként Schumiról is ejtett pár szót. Elárulta, a síbalesetéből lábadozó hétszeres világbajnok nagyon nehezen tud beszélni, de közeli rokonait már felismeri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik