Forma-1

Máris csúszásban van a Ferrari

Sergio Marchionne (sergio marchionne)
Sergio Marchionne (sergio marchionne)

Sergio Marchionne, a Forma-1-es Ferrari istálló elnöke sajtóértesülések szerint elismerte, hogy késésben vannak a következő szezonra tervezett versenyautó építésével.

“Nehéz feladat lesz, a Jóisten sajnos nem épít versenyautókat, mi viszont már most csúszásban vagyunk a miénkkel” – idézte a Sport Bild című napilap hétfői száma az elnököt, utalva a Ferrari karácsonyi vacsoráján elhangzottakra.

Sergio Marchionne állítólag azt is mondta, hogy a korábbi csapatvezetés olyan stratégiai döntéseket hozott, amelyekkel ő nem értett egyet, emiatt eleve hátrányos helyzetből vágtak neki az új autó tervezésének.

A Ferrari az elmúlt nyolc hónapban a sikertelen évek következményeként “tisztogatást” tartott, Luca di Montezemolo korábbi elnök lemondott, kétszer változott a csapatfőnök személye, valamint távozott a motorokért felelős vezető, a vezető tervező, a technikai igazgató és a gumikért felelős vezető is. Rajtuk kívül a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso is elhagyta a csapatot, igaz, helyére a sorozatban négy vb-címet nyert német Sebastian Vettel érkezett. A csapatfőnöki posztot november óta Maurizio Arrivabene tölti be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik