Forma-1

Faképnél hagyták Schumachert

Két divatcég sem hosszabbította meg szponzorációs szerződését a hétszeres világbajnok Forma-1-es versenyzővel.

Amíg egészséges volt, addig jó üzlet volt a Navyboot és a Jet Set számára Michael Schumacher, tavaly december 29-i súlyos síbalesete óta azonban nem tudnak profitálni belőle.

A svájci Bluewin szerint az elmúlt napokban a Philippe Gaydoul tulajdonában lévő divatcégek nem hosszabbítják meg kontraktusukat a lábadozó expilótával.

 Fotó: Europress fotóügynökség

„Nincsenek könnyű helyzetben Schumacher szponzorai, hiszen több millió svájci frankot fizetnek évente, de nem kapnak érte semmit. Gazdaságilag ez nem éri meg nekik, ám ugyanakkor számolniuk kell azzal is, hogy ha kihátrálnak a legendás sportoló mögül, akkor a közvélemény fordul ellenük” – olvasható a Bluewin jelentés a blikk.hu-n.

A Schumacher-család 195 milliárd forintnak megfelelő vagyonnal rendelkezik, így valószínűleg anyagilag nem sújtja majd őket a szponzorok kiesése.

A tavaly december végén síelés közben súlyos, életveszélyes agysérüléseket szenvedett Michael Schumacher a balesete után kilenc hónapot töltött kórházban, szeptember közepén szállították haza a család svájci otthonába, ahol továbbra is tucatnyi szakemberből álló egészségügyi stáb kezeli a Forma-1-es legendát.

Ajánlott videó