Forma-1

Biztosítási érdekek miatt okolják Bianchit a balesetért

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelentése szerint a francia pilóta hibáztatható súlyos ütközéséért. A vizsgálat nagy port kavart.

Mint arról korábban beszámoltunk, a FIA 396 oldalas beszámolója szerint Bianchi volt a hibás a baleset miatt, ugyanis a sárga zászló ellenére nem lassított a vizes aszfalton.

“Nagyon szomorú, hogy a versenyzőt hibáztatják. A szövetség egyszerűen felmenti magát a felelősség alól. Sajnos ezt már azelőtt tudni lehetett, hogy elkészült volna a jelentés. Biztosítási érdekek állhatnak emögött” – olvasható Patrick Tambay korábbi F1-es pilóta nyilatkozata a borsonline.hu-n.

Fotó: Europress fotóügynökség

A bizottság azt is megállapította, hogy a zárt pilótafülke sem védte volna meg a pilótát a fejsérüléstől, így annak bevezetésére nincs szükség.

Mint ismert, a francia pilóta a Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és egy épp mentést végző traktornak ütközött. A 25 esztendős versenyzőn még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, és állapotát ugyan stabilizálták azóta, agysérülése van.

November végén felébresztették a mesterséges kómából, önállóan lélegzik, de nincs tudatánál. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik