Forma-1

Bianchinak idő kell a gyógyuláshoz

Jules Bianchi édesapja új információkkal szolgált fia állapotáról. Elmondta, Nizzában nyugodt körülmények között ápolják a francia pilótát.

Mint ismert, a francia pilóta a Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és egy épp mentést végző traktornak ütközött. A 25 esztendős versenyzőn még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, és állapotát ugyan stabilizálták azóta, agysérülése van. November végén felébresztették a mesterséges kómából, önállóan lélegzik, de nincs tudatánál. 

Most a pilóta édesapja szolgált friss hírekkel a Nizzában kezelt Bianchi állapotáról, ám az alapvető körülményeket tekintve nincs változás – írja a formula.hu.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Jules állapota továbbra is stabil. Időre van szüksége. Türelmesnek kell lennünk. Közölni fogjuk, amikor jobban lesz. Jules erős, mi pedig próbálunk olyan erősek lenni, mint ő. Támogatjuk őt, amennyire csak tudjuk” – mondta Philippe Bianchi.

Az édesapa hozzátette, fia a St. Roch kórházban fekszik, ahol családtagjai minden nap meglátogatják. “Próbáljuk a tőlünk telhető pozitív energiát adni neki. Jó emberek vesznek körül minket. Magunkra hagynak, ami jó.”

Nemrég az FIA vizsgáló bizottsága nyilvánossára hozta jelentését a baleset körülményeiről: ebből kiderült, hogy Bianchi nem lassított eléggé a balesete előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik