Forma-1

Férje tolja a feleségét az F1-be

susie wolff (susie wolff, forma-1, tesztpilóta, női vezető, )
susie wolff (susie wolff, forma-1, tesztpilóta, női vezető, )

A Williams péntek délelőtt hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2015-ben Susie Wolff lesz az istálló hivatalos tesztversenyzője.

„Ez egy újabb lépés a megfelelő irányba” – kommentálta rezignáltan Susie Wolff a bejelentést, amin nincs is mit csodálkozni. Az istálló lényegében hivatalossá tette azt a munkát, amit az asszony már idén is végzett.

 
Ami biztosan elmondható: Suzinak szép fogsora van
Forrás: williams 

Wolff ugyanis három éve tartozik a Williams csapatához, annak fejlesztési versenyzője volt. Az idei szezonban a Német Nagydíjon, és Silverstone-ban is vezette a csapat autóját az első szabadedzéseken. Utóbbin sokat nem tudtunk meg tudásáról, mert négy kör után kiszállt az edzésből.

A “feljebb lépés” ellenére a 31 esztendős pilótanő mindennapi tevékenységében sok minden nem változik, mivel a közlemény szerint a következő idényben éppúgy két alkalommal vezetheti majd a Williams FW37-es versenyautóját bizonyos versenyhétvégék első szabadedzésein, és emellett éppúgy részt vesz az istálló szimulátoros tesztjein, hogy segítse a jövő évi modell, valamint a 2016-os FW38-as versenyautó fejlesztését, mint idén.

A 29 éves skót Susie Wolff – leánykori nevén Stoddart – korábban gokartozott, a Formula Renault-ban és a Forma-3-ban is versenyzett, 2006 óta pedig a Német Túraautó-bajnokság (DTM) állandó szereplője. Férje a Williams társtulajdonosa, a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff. Így tán érthetőbb a páratlanul gyors szakmai előmenetele ebben az eleddig tisztán férfiak uralta világban. 

Ami azonban tény, az istálló az idei évet a harmadik helyen zárta a csapatok versenyében, ami 2003 óta a legjobb eredménye. Pilótái közül Valtteri Bottas a negyedik, Felipe Massa pedig a hetedik helyen végzett. Őket kellene idővel kiszorítsa Wolff asszony.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik