Forma-1

21 éves mélyponton a Ferrari

Maurizio Arrivabene (Maurizio Arrivabene)
Maurizio Arrivabene (Maurizio Arrivabene)

21 év után először zárt futamgyőzelem nélkül egy szezont a Forma-1 legnépszerűbb csapata. Főnököt cserélt.

Jean Todt 14 évet (1993-2007), Stefano Domenicali hetet (2007-2014) töltött a Ferrari élén, ergo eddig mindig mindenkit hagytak dolgozni Maranellóban. Most mintha némi kapkodás ütötte volna fel a fejét, h1szen az olasz gárdánál mindössze hét hónap után váltottak ismét a poszton.


Egy dohányos marketingesre, Maurizio Arrivabenere bízták a Ferrarit.Csak nehogy elfüstöljön…
Forrás: ferrari.com

Marco Mattiacci áprilisban vette át az irányítást Domenicalitól és a csapat hétfői közleménye szerint mennie kell. Maurizio Arrivabene az istálló egyik szponzorától, a Philip Morristól érkezik, ahol többek között a marketingért felelt, s szoros kapcsolatot ápolt a csapattal. Arrivabene a Juventus labdarúgócsapat vezető testületének is a tagja.

A Forma-1 legpatinásabb csapata évek óta problémákkal küszködik, s az idei évben 1993 óta nem látott mélypontra süllyedt, mivel 21 év után először zárt futamgyőzelem nélkül egy szezont.

Arrivabene kinevezése csak egy újabb eleme a csapatot érintő komoly változásoknak. Az olaszok múlt héten jelentették be hivatalosan, hogy Fernando Alonsót a következő idénytől a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel váltja, s ő lesz Kimi Räikkönen pilótatársa.

Az idei egyéni pontversenyt Alonso a hatodik, Räikkönen pedig a 12. helyen zárta, míg a csapatok között mindössze a negyedik helyet szerezte meg a Ferrari.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik