Forma-1

Már nincs kómában Jules Bianchi

A Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő pilótát szerdán a Yokkaichi kórházból a franciaországi Nizzába szállították, ott folytatja rehabilitációját.

Schumacher kerekesszékben ül és beszédzavarral küzd

A család először csak szűkszavúan annyit közölt, nincs kómában Bianchi, később érkeztek csak meg a hírt árnyaló jelentések az állapotáról: ezek szerint a mesteséges kómából érbresztették fel, de továbbra sincs tudatánál.

A legfrissebb információk szerint a francia autóversenyző már önállóan, gépek segítsége nélkül lélegzik. Állapota ezzel együtt továbbra is kritikus, a fontosabb életfunkció stabilak.

“Immár hét hete történt a súlyos baleset. Egy kihívásokkal teli időszak után elmondhatjuk, Jules fontos lépést tett előre a rehabilitációjában” – olvasható a család közleményében.

 Fotó: Europress fotóügynökség

” A gyógyítás következő fázisában pedig az agy működő és nem működő funkcióit kell feltérképezni. Bár a helyzet továbbra is súlyos, úgy döntött az orvosi stáb, Jules állapota elég stabil ahhoz, hogy vissza lehessen szállítani szülőhazájába, Franciaországba.”

Mint ismert, a francia pilóta a Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és egy épp mentést végző traktornak ütközött. A 25 esztendős versenyzőn még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, és állapotát ugyan stabilizálták azóta, agysérülése van.

Ajánlott videó