Forma-1

Feléled a michael-schumacher.de

michael schumacher (michael schumacher)
michael schumacher (michael schumacher)

Első világbajnoki címének 20. évfordulója alkalmából csütörtökön újraindul a hivatalos honlapja Michael Schumachernek, a németek hétszeres Forma-1-es vb-győztesének, aki tavaly súlyos síbalesetet szenvedett.

Michael Schumacher az első világbajnoki címét 1994. november 13-án szerezte a Benetton csapat színeiben. “A weboldal egyfajta otthont kíván biztosítani annak a rengeteg szurkolónak, aki a világ minden tájáról töretlenül szorít Michaelnek a balesete óta” – írta közleményében Sabine Kehm, a 45 éves korábbi versenyző menedzsere.

 
Forrás: michael-schumacher.de 

A honlapon a baleset óta csak a német ex-pilóta családjának köszönetnyilvánítása volt olvasható. Felmerül a kérdés, hogy az újraindítás csak egy gesztus a szurkolók felé, vagy annak a jele, hogy Schumacher állapota miatt valóban van értelem reaktiválni a weblapot, de sajnos a pilóta jelenlegi állapotára nem tért ki a menedzser.

Schumacher – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től – tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

Kehm június 16-án jelentette be, hogy Schumacher már nincs kómában, és elhagyta a grenoble-i kórházat, majd a rehabilitáció szeptember 9-ig egy lausanne-i kórházban zajlott. Azóta a német versenyzőt otthonában gyógykezelik.

Schumacher pályafutása során 308 futamon vett részt – nála csak a brazil Rubens Barrichello állt többször rajthoz a száguldó cirkuszban -, s rekordnak számító 91 alkalommal diadalmaskodott. A vb-címek mellett csúcstartó a legtöbb első rajtkockát és a versenyben futott leggyorsabb kört tekintve, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában is. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik