Forma-1

Vajon halljuk még Schumachert beszélni?

Sok más mellett ezt a kérdést is feltette a Forma-1 korábbi főorvosa, Gary Hartstein egy, az Expressben olvasható interjúban. Azt is állítja, a hétszeres világbajnok egészen biztosan más ember lesz, mint síbalesete előtt volt. 

A szakember a tavaly decemberi balesete óta követi Schumacher állapotát és rendszeresen megnyilvánul hol saját oldalán, hol újságírói kérdésekre reagálva. Most azt mondja, azoknak a kómás betegeknek, akiknek a neurológiai állapota az idő múlásával nem javul, a várható élettartama egy-két hónaptól néhány évig tarthat a tapasztalat szerint, ezért félti Michael Schumachert.

“Halljuk még őt beszélni? Tud majd járni? Képes lesz önállóan ellátni magát, étkezni, öltözködni? Ezekre a kérdésekre még az orvosok sem tudják a választ, de világos, hogy más ember lesz, mint a síbalesete előtt volt” – mondta az Express megkeresésére Hartstein. Később a Twitteren egy hozzászólásban kikérte magának a nyilatkozatot és azt állította, hogy őt nem kérdezte senki.

Jean Todt legutóbbi látogatása után arról számolt be, hogy sokat javult egykori versenyzőjének állapota.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka tavaly december 29-én síelés közben szenvedett súlyos fejsérüléseket a francia Alpokban. Az expilótát heteken keresztül mesterséges kómában tartották, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. Kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.

Április elején állt be látható javulás az állapotában és szeptember óta már otthon kezelik..

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik