Forma-1

Amerikai Nagydíj: akárcsak egy hollywoodi westernfilmben

A nemzetközi sajtó elsősorban a győztes és az összetettben is vezető Lewis Hamilton teljesítményét és előzését, valamint a világbajnoki cím sorsát taglalta a vasárnapi Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának másnapján.

Nagy-Britannia:

The Times: “Bár a texasi fővárosban rendezett versenyen senkinek sem ment fel a pulzusa, mégis egyfajta megkönnyebbülést jelentett a csapatok között három napig tartó hatalmi harcban, amely majdnem a Force India, a Lotus és a Sauber által kezdeményezett bojkottba torkollott. A legtöbben abban reménykednek, hogy a hétvégi Brazil Nagydíj előtt megszületik az a pénzügyi megállapodás, amely biztosítja a kisebb csapatok életben maradását.”

Daily Mail: “A matematikusok szerint a világbajnokság még mindig nyitott, a pszichológusok azonban azt mondják, már minden eldőlt. Rosberg kemény próba elé állította Hamiltont, végül azonban el kellett viselnie a vereséget, amelyet elsősorban csapattársa elképesztő gyorsasága miatt szenvedett el.”

The Guardian: “Lewis Hamilton cowboykalapban ünnepelte diadalát az amerikai GP végén, de egy korona alkalmasabb lett volna erre a célra. Ennek a szezonnak a brit volt a legkiemelkedőbb versenyzője, s ha Nico Rosberg mindezek után megnyeri a vb-címet, az felérne egy arcátlan lopással.”

The Sun: “Akárcsak egy hollywoodi westernfilmben, Hamilton egy lövéssel intézte el riválisait. A 24. körben egy lélegzetelállító előzéssel átvette a vezetést, s azután már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.”

Németország:

Berliner Morgenpost: “Hamilton ismét tarkón vágta Rosberget.”

Darmstädter Echo: “Hamilton egyszerűen túl gyors.”

Frankfurter Rundschau: “Minden Lewis Hamilton mellett szól.”

Stuttgarter Zeitung: “Hamilton maradt az úr a háznál.”    

Fotó: Europress fotóügynökség

Svájc:

Blick: “Rosberg csődöt mondott! Oda a vb-cím?”

Berner Zeitung: “Hamilton legyőzhetetlen.”

Olaszország:

Tuttosport: “Hamilton-show az Egyesült Államokban – közel a világbajnoki cím. Lewis Hamilton egy lépésre a második vb-diadalától. Hamilton gyorsabb volt, több kockázatot vállalt, s a kulcspillanatban kicsit agresszívabb volt, mint német csapattársa.”

La Gazzetta dello Sport: “Az ötödik győzelem sorozatban – Hamilton keze már szinte a vb-trófeán.”

La Stampa: “Kiütéses győzelem Hamiltontól – Rosberg a padlón.”

Spanyolország:

El País: “A Mercedes már az első futamon megnyerte az idei vb-t. Az új szabályoknak köszönhetően tökéletes forgatókönyv született a német gyár szempontjából. Lewis Hamilton és Nico Rosberg versenyautói inkább torpedók, mint ezüstnyilak.”

El Mundo: “Lewis Hamilton és Nico Rosberg a dobogón nem néznek egymásra. A Mercedes-pilótákat nemcsak 24 pont, hanem egy láthatatlan fal is elválasztja egymástól.”

El Periódico: “A világbajnokság tulajdonképpen eldőlt. Az, hogy a nagy csapatoknál mi zajlik a kulisszák mögött, a következő napokban és hetekben sokkal érdekesebb lesz, mint ami a pályán történik.”

Marca: “Hamilton egy zseniális előzéssel intézte el Rosberget.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik