Forma-1

Hamilton zsinórban ötödször nyert, közel a vb-cím

Ugyan Nico Rosberg rajtolt az élről az Amerikai Nagydíjon, mégis Lewis Hamilton nyerte a futamot, és ezzel elérhető közelségbe került számára a világbajnoki cím.

Az austini futammal együtt már csak három verseny volt hátra az F1-es szezonból, Hamilton pedig 17 ponttal vezetett csapattársa, Rosberg előtt.

A brit világbajnok számára egy forgatókönyv volt csak elképzelhető, mégpedig az, hogy a rajt után minél hamarabb megpróbálja megelőzni a német pilótát, leintik elsőként és innentől szinte biztos az újabb vb-címe. A futamot egyébként csak 18 autóval indították el, mivel a csőd közelébe jutott Caterham és a Marussia távolmaradt a versenyhétvégétől.

Ez be is jött Hamiltonnak, bár egészen a 24. körig kellett várni a manőverre. A kerékcserék során Rosberg ugyan faragott valamennyit a hátrányából, ám Hamilton már nem adta ki a kezéből a győzelmet. 

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A két Mercedes mögött Ricciardo, Massa, Bottas és Alonso harcolt a harmadik, dobogós helyért, de köztük a sorrend a célba érkezéskor nem változott.

Győzelmével Hamilton illusztris társasághoz csatlakozott, hiszen a Forma-1 történetében eddig hatan tudtak zsinórban öt meccset nyerni, és ezt most a Mercedes brit pilótája is megtette. Korábban Sebastian Vettel (9 futam), Alberto Ascari (9), Michael Schumacher (7, 6, 5), Jack Brabham (5), Jim Clark (5) és Nigel Mansell (5).

Hamilton egyébként így 25 ponttal, vagyis egy győzelemmel vezet, és hiába osztanak majd Abu-Dzabiban dupla pontokat, számára két második hely is elegendő a végső sikerhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik