Forma-1

Bianchi balesete: nem túl bíztató a legújabb közlemény

A Forma-1-es pilóta állapota továbbra is kritikus, de stabil. Bianchi még mindig az életéért küzd.

A Marussia csütörtökön délután közleményt adott ki a Szuzukában traktor alá csapódott Bianchi állapotáról. Mint írják, a versenyzőt még mindig a Mie General Medical Centerben kezelik.

Íme, a csapat közleménye:

“Most vasárnap lesz négy hete, hogy Jules szörnyá balesetet szenvedett, azóta is a Mie General Medical Centerben ápolják. Egészségügyi szakemberek szerint állapota kritikus, de stabil.

Új információval nem tudunk szolgálni, ugyanakkor köszönjük a világ minden tájáról érkező bíztató szavakat a szurkolóknak. Tartozunk annyival, hogy ily módon tartsuk a kapcsolatot velük.

Fotó: Europress fotóügynökség

Jules még mindig az életéért harcol. A médiában elhangzottakkal ellentétben a közeljövőben is Japánban kezelik majd. Lépésről lépésre haladunk.

A család türelmet és megértést kér mindenkitől ebben a nehéz időszakban. Jules a lehető legjobb ellátást kapja. Amint célszerű, újabb közleményt adunk majd ki az állapotáról.”

Mint ismert, a francia pilóta a Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és egy épp mentést végző traktornak ütközött.

A 25 esztendős versenyzőn még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, és állapotát ugyan stabilizálták azóta, még mindig súlyos az állapota, agysérülése van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik