Forma-1

Schumacher útján gyógyul Jules Bianchi

Egy olasz szaklap arról számolt be, hogy a szuzukában balesetet szenvedő francia pilótát átszállíthatják abba a svájci kórházba, és épületbe, ahol a hosszú időn át kómában fekvő hétszeres világbajnokot is rehabilitálták.

Az omnicorse.it úgy tudja, hamarosan, az elkövetkező hetekben Jules Bianchit a Mie General Medical Centerből átszállíthatják lausanne-i kórházba. Épp oda, ahol a franciaországi síbalesete után Michael Schumachert is rehabilitálták.

“Jules kómában fekszik, fiatal szervezet, ezért úgy gondolom a szív, keringési és légzőszervi stabilitása igazolt lehet, míg a neurológiai probléma a súlyosabb. Ha ezt a stabilitást a szállítás alatt is biztosítani lehet, úgy megfelelő óvintézkedések  és a szükséges felszerelésk mellett légi úton átszállítható Japánból Európába” – magyarázta az olasz szaklap kérdésére a felkért szakértő,  Dr. Nicola Acciarri neurológus.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Mint ismert, a francia pilóta a Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és egy épp mentést végző traktornak ütközött. A 25 esztendős versenyzőn még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, és állapotát ugyan stabilizálták azóta, még mindig súlyos az állapota, agysérülése van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik